Kassos ry

GDPR on täällä! Mitä se tarkoittaa?

 

Tässä vaiheessa moni on saattanut huomata, että Facebookin, Instagramin yms. kautta on tullut ilmoituksia, joissa tiedotetaan yrityksen henkilötietojen käytöstä.

Kyseessä on siis EU:n tietosuoja-asetus, jota aletaan soveltaa tänään EU:n jäsenmaissa. Asetuksen tarkoituksena on, että meidän henkilörekisterin ylläpitäjien tulee entistä avoimemmin kertoa, miten jäsenien henkilötietoja käsitellään ja kuinka jäsen voi muuttaa tai poistaa omia tietojaan rekisteristä.

Tämä asetus ei hirveästi tuonut mitään uutta Kassoksen käytänteisiin: yhdistyksestä ja sähköpostilistasta on ennekin voinut irtisanoutua ja omiin tietoihinsa on aina voinut esittää muutospyyntöjä. Suurin vaikutus asetuksella onkin se, että jäsenistön pitäisi olla tästä lähtien tietoisia omista oikeuksistaan.

Mitä asetus siis tarkoittaa käytännössä?

  • Teitä informoidaan paremmin siitä, kuinka voitte irtisanoutua jäsenyydestänne ja kuinka voitte tarkastaa teiltä kerättyä tietoa.
  • Kassoksen nettisivuille on tullut tietosuojaselosteet, josta voitte lukea mitä tietoa teiltä on kerätty ja mihin näitä tietoja käytetään.

Kassoksen tietosuojaselosteet

Jaksamista kevääseen!

Salla Martinsén

Sihteeri

Pidä blogia WordPress.comissa.