Muistilista opintojen alkuun

Opiskelupaikan vastaanotto:

Opiskelupaikan vastaanotto tapahtuu www.opintopolku.fi nettivisuilla. Lisää tietoa ilmoittautumisesta löytyy UEF:n nettivisuilta: http://www.uef.fi/opiskelu/uusien-opiskelijoiden-ilmoittautuminen.

Lukukausimaksun maksaminen ja läsnäolevaksi ilmoittautuminen:

Yliopistoon on ilmoittauduttava lukuvuosittain joko läsnä- tai poissaolevaksi WebOodissa. Ilmoittautumisaika on 2.5.-15.9.2018 Ilmoittautumisohjeet lukuvuodelle 2018-2019 ovat yliopiston verkkosivuilla

Fuksin on ilmoittauduttava läsnäolevaksi vähintään syyslukukaudelle!

Opiskelija maksaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) jäsenmaksun ilmoittautuessaan läsnäolevaksi.

Lukuvuositarra

Lukuvuositarran voi hakea ISYY:n toimistolta maksettuaan lukuvuosimaksun WebOodissa sekä saatuaan opiskelijakortin (Katso opiskelijakortin tilaus!)

ISYY:n toimisto sijaitsee Haltia-rakennuksen toisessa kerroksessa.

Ainejärjestöön liittyminen

Ainejärjestöön voit liittyä heti vastaanotettuasi opiskelupaikan. Liittymismaksun voi maksaa joko koko opiskeluajaksi (20e) tai vain lukuvuodeksi (8e). Fuksin kannattaa liittyä heti opintojen alussa Kassokseen. Näin fuksi voi osallistua ainejärjestömme tapahtumiin, lainata kirjoja, nauhuria sekä osallistua hallituksen kokouksiin ja toimia aktiivina ainejärjestössämme.

Diaesitys Kassos ry:stä ja sen toiminnasta: kassosdiat

Liittymisohjeet

Aiemmat opinnot ja hyväksiluvut (AHOT)

Jos olet opiskellut kursseja avoimessa yliopistossa tai muussa koulutusalassa, voit hakea hyväksilukua. Hyväksilukuun sinun on täytettävä lomake ja palautettava se amanuenssille. Kurssin vastuuopettaja päättää, täyttääkö käymäsi opinnot kurssin osaamistavoitteet ja sisällön. Kaikkia kursseja ei voi hyväksilukea. Lisää tietoa saat amanuenssilta.

Muuten kuin muodollisesti hankittua osaamista tunnistetaan arvioitavien AHOT -näyttökokeiden avulla, suhteessa tutkintovaatimusten osaamistavoitteisiin. Voit harkita AHOT-menettelyä kurssin suhteen, jos koet osaavasi kurssin sisällön esimerkiksi työssä opittujen taitojen avulla. AHOT-kokeen voi tehdä vain kerran. Lisää tietoa AHOT:sta löydät täältä. AHOT-näyttökokeet ovat käytössä pääasiassa Kielikeskuksella.

Asunnon hankkiminen (vinkit)

Joensuun opiskelija-asuntotilanne on viime vuosina ollut pääasiassa heikko, eikä asuntoja löydy kaikille uusille opiskelijoille. Ensimmäisenä sinun kannattaa ilmoittautua Joensuun Ellin opiskelija-asuntojonoon.

Jos soluelämä kiinnostaa mutta Elliltä ei löydy asuntoa, voit kalastella solukaveria esimerkiksi erilaisten face-ryhmien kautta (esimerkiksi fuksien omasta ryhmästä). Joensuussa isompia asuntoja löytyy enemmän kuin yksiöitä. Yksiöt ovat Joensuussa kaupungin kokoon suhteessa kalliita mutta helmiä löytyy tasaisin väliajoin myös yksityisiltä markkinoilta.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) verkkosivuilta löytyvässä foorumissa on myös keskustelualue, jossa ihmiset voivat ilmoittaa vuokrattavista asunnoista sekä etsiä niitä.

Lisäksi asuntoja voi etsiä seuraavista paikoista:

OVV Asuntopalvelut

Tori.fi

Vuokraovi.fi

Joensuun Kodit Oy

Lumo VVO

Jos asuntoa ei löydy!?

Joskus opiskelija ei löydä sopivaa asuntoa ennen opintojen alkua. ISYY on joutunut vuosittain järjestämään hätämajoitusta opiskelijoille. Joensuussa on oma koordinaattori, johon voi olla yhteydessä, jos opiskelijalla ei ole vielä opintojen alkaessa asuntoa. Koordinaattori auttaa tällöin tilapäismajoituksen järjestämisessä.

Opiskelijakortin tilaus ja matkustus ennen opiskelijakorttia

Tilaa opiskelijakortti heti vastaanotettuasi opiskelijapaikan. Tilaus tapahtuu Frank.fi sivuilla.

Jos joudut matkustamaan opiskelijana mutta et ole vielä saanut opiskelukorttia, sinun tulee hankkia todistus matkustusoikeudestasi opiskelijana Aurora rakennuksen Opinto- ja opetuspalveluista. Ilman korttia et voi matkustaa VR:llä opiskelijahintaan. Kysy tuutorilta apua todistuksen hankkimiseen.

Terveydenhuolto

Opiskelijan terveydenhuolto tapahtuu YTHS:llä. Joensuussa YTHS sijaitsee yliopistokampuksella Aurora-rakennuksessa. YTHS:n palveluita voit käyttää vain läsnäolevana sillä lukuvuosimaksuun on sisällytetty myös YTHSmaksu.

YTHS sivut: http://www.yths.fi/

Kirjastokortti 

Itä-Suomen Yliopiston kirjaston kirjastokortin saat täyttämällä kirjastosta löytyvän asiakastietolomakkeen ja todentamalla henkilöllisyytesi.

Sykettä-tarra

Sykettä-tarra oikeuttaa sinut osallistumaan Itä-Suomen korkeakoulujen liikuntapalveluihin.Sykettä Susirajalla on Joensuun korkeakoululiikunnan kehittämishanke, joka uudistaa ja yhdistää Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun liikuntapalvelut.

Lisää tietoa liikuntamaksuista sekä palvelun käyttöönotosta saat täältä. Ajantasaiset liikuntapalvelut löydät kätevästi liikuntakalenterista.

 

Mainokset